Uddevalla besegrade Kalmar med uddamålet

En repris på förra säsongens seriepremiär – då vann Uddevalla FC igen.

Under söndagen tog FC Kalmar emot de regerande mästarna Uddevalla FC. Lagen mötte varandra i premiären föregående säsong där Uddevalla vann med 7-1 på hemmaplan men denna gång skulle resultatet bli desto jämnare.

Kalmar som knep slutspelsplats föregående säsong fortsätter sin satsning mot toppen med nyförvärv som Gustav Rydberg och den tidigare ÖSK-brassen Maicon Tauan som hämtas in från FC Kemi. Tauan som var framgångsrik i ÖSK Futsal med Leonardo Mieli, Bebé och Pirata har nu fått nya lekkramrater i Gustav Rydberg, Alagie sosseh och Henrik Rodriguez.

Det är också Kalmar som tar ledningen genom Rodriguez innan Uddevalla avslutar första halvlek med två mål. Sosseh skulle reducera tidigt i andra halvlek.

I slutskedet av matchen tar Uddevalla ledningen på nytt. Kalmar försökte jaga poäng genom spel med flygande målvakt vilket inte gav resultat och Uddevalla vinner därmed matchen med uddamålet.