Söder Futsal är tillbaka i finrummet: ”Det kommer att bli krig varje match”

Söder Futsal är tillbaka i Svenska Futsalligan. Det röd-svarta laget kickar igång ligan när de under lördagen tar emot Norrköping FK i den nya borgen Farstahallen.

Söder Futsal har sedan tidigare en säsong i SFL och den säsongen skedde 2016/17. Då blev det degradering efter förlust i SFL-kvalet mot Hammarby IF som i sin tur knep SFL-platsen. Historien sedan dess är väldokumenterad där de två senaste säsongerna resulterade i seriesegrar i både division 2 och division 1 samt lika många kvalsuccéer för Söder Futsal.

Humöret är på topp i Söder-lägret. När intervjun genomförs så är det onsdag, ett träningspass har avverkats dagen innan och torsdagens träning återstår innan den efterlängtade återkomsten kommer. Nykomlingen har dessutom gjort två träningsmatcher mot SFL-kollegan Hammarby IF och division 1-laget Rågsveds IF som har slutat med segrar.

Det känns som att det kommer att bli bättre och bättre med tiden, konstaterar Mohammed Kadizada som är tränare i Söder Futsal.

I laget finns yngre förmågor som Romario Navarro, Viktor Brozin, Antonio Coric och Elias Ländin men också trotjänare som Srecko Baic, Aleksandar Tomevski och Ertan Dazdarevic. Inför SFL-återkomsten så har man presenterat några nyförvärv där förre Västerås-spelaren Carlos Molina och före detta Hammarby-spelaren Alexander Browne sticker ut.

Browne har verkligen visat framfötter och han har tagit en liten ledarroll. Han är lite äldre i truppen och han har rutin från SFL och Champions League så det har varit positivt.

Mohammed Kadirzada. Foto: Krister Melin

Upplever du att de yngre spelarna tar till sig och suger åt sig av den erfarenhet som han besitter?

Hundra procent! Inte bara det. Browne är ödmjuk, lyssnar och tar själv till sig också, säger han och fortsätter med att beskriva Söder Futsal.

Vi är ett speciellt lag. Andra har kallat oss för ett gatulag, det vill säga att vi spelar inte hundra procent futsal och det är så vi har spelat med fart och kreativitet. Det är inget jag skäms över och det kommer vi att kombinera med organiserat spel. Det är så vi ska vinna våra matcher och det är så vi har spelat innan.

Vad för genomslag hoppas du kunna skapa med Söder?

Vi är väldigt ödmjuka. Vi vet att det är en svår uppgift men SFL-lagen ska inte tro att de kommer att möta en slagpåse som förlorar hela tiden. Vi är inte rädda inför uppgiften men vi är samtidigt ödmjuka. Vi vet vad som gäller. Det kommer att bli krig varje match.

Antonio Coric. Foto: Krister Melin

Vi frågar han vilken spelare man bör hålla koll på om man bortser från de gamla och etablerade namnen och svaret blir genast Viktor Brozin. Han stod för 6 mål i division 1 föregående säsong och var en viktig pusselbit för Söder i sin jakt på en SFL-plats. Hans insatser har gett honom titeln som vice lagkapten.

Han har varit extremt bra nu under försäsongen och under uppstarten. Han är en libero med fantastiska fötter, fantastiskt huvud och han springer mycket. Han är en motor, en positiv och fin kille. Jag tror att han kommer att ta stora steg inom futsalen.

Säsongen 2016/17 när Söder Futsal var i SFL senast så hette hemmaarenan Vintervikshallen. De senaste två säsongerna har Skärholmshallen varit platsen för matcher men inför denna säsong så bär flyttlasset till Farstahallen med parkettgolv och en publikkapacitet på ungefär 400 åskådare. Med detta drag så hoppas man kunna locka en ny publik och skapa stämning värt namnet.

Det känns bra. Vi var med i lokaltidningen i Farsta. Vi hoppas kunna locka folk och väcka ett intresse bland ungdomar och vuxna för den delen.

Det blir kul eftersom nu på lördag om man tittar på spelschemat. Vi och Norrköping är dem enda lagen som spelar så vi kickar verkligen igång hela SFL. Alla de andra matcherna spelas på söndag.

Då får ni extra mycket uppmärksamhet med andra ord.

Jag tror och hoppas på det om man är futsalälskare. Det är precis som med Premier League så sitter man och bänkar sig framför varenda match på tvn. Jag hoppas att alla kommer att titta på matchen.

Premiärmatchen mellan Söder Futsal och Norrköping FK spelas klockan 15.00 i Farstahallen. Vill man se matchen utan att vara på plats så sänds den på sflplay.se.

MISSA INTE: Övergångar i SFL

LÄS ÄVEN: SFL byter streaming-plattform

LÄS ÄVEN: Inför premiären – statistiken talar emot Söder Futsal

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img