Så slutade premiären i Svenska Futsalligan

Första omgången i Svenska Futsalligan är avklarad. Söder Futsal fick en lyckad återkomst i ligan när man hemmaslog Norrköping FK, och mästarna Uddevalla FC kom undan med bortaseger mot FC Kalmar som trots förlusten visade att man blir att räkna med denna säsong.

Smålands första poäng denna säsong tog FC Real International som spelade oavgjort mot IFK Göteborg.

Det blev också dubbel Örebro-jubel från helgens SFL-premiären. Örebro SK Futsal som kom från ett mellanår i ligan har inför säsongen satsat på att forma en ny fyra åt Leonardo Mieli och resultatet är tre nya brassar. Det revanschsugna ÖSK inledde säsongen med att besegra silverlaget Borås AIK på bortaplan med uddamålet.

Hemma i Gamla Idrottshuset stod Örebro FC för omgångens stora knall. ÖFC har i flera säsonger varit ett lag hemmahörande i bottenskiktet och man har sedan föregående säsong satsat på att förnya laget med ungdomlig kraft vilket har resulterat i framstående placeringar på juniorsidan samt spelare som har fått känna på spel i SFL. På hemmaplan lyckades man besegra Hammarby IF med 3-1.

I Trollhättan stod Skoftebyns IF för premiärens största seger när man hemmaslog Kalmar United FK med 9-4. Andreas Svanström visade fin form när han stod för ett hattrick vilket placerar honom högst upp i skytteligan.

Resultat

Söder Futsal – Norrköping FK 4-1

FC Kalmar – Uddevalla FC 2-3

FC Real Internacional – IFK Göteborg 3-3

Borås AIK – Örebro SK Futsal 3-4

Skoftebyns IF – Kalmar United FK 9-4

Örebro FC – Hammarby IF 3-1

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img