Söder Futsal starkast i SFL-premiären

Det blev en lyckad SFL-återkomst för Söder Futsal. Nykomlingen besegrade Norrköping FK med 4-1 hemma i Farstahallen.

Säsongen kunde inte starta bättre för Söder Futsal som så sent som för två säsonger sedan spelade i division 2. De 113 åskådarna som hade tagit sig till Farstahallen fick se hemmalaget som visade upp karaktär i försvaret vilket skapade problem för gästerna som hade svårt att att spräcka bubblan.

MISSA INTE: Söder Futsal är tillbaka i finrummet: ”Det kommer att bli krig varje match”

Säsongens första målskytt skulle bli Victor Brozin och innan paus ökade man på ledningen genom en långstraff. Norrköping inleder andra halvlek piggt med en reducering men energin skulle snabbt blåsas av och Söder kunde sedan öka på sin ledning två gånger om.

Målvakten Aleksandar Mijajlovic visade upp fina kvaliteter i Söder-målet med bland annat en räddning på långstraff vilket bidrog till premiärsegern. I Norrköping drog Abozar Shirzai på sig en utvisning vilket fullbordade gästernas nederlag.