Förbundets nedmontering fick Linköping Futsal att hoppa av SFL

Linköping Futsal SK var favoriten i division 1 som förra säsongen förväntades vinna sin serie och sedan ta steget till det absoluta finrummet inom svensk futsal – Svenska Futsalligan. Detta gjorde dem också efter att ha besegrat Lund FC hemma i Linköping Sporthall med firande inför vänner och anhängare.

Det som var tänkt att bli stadens första SFL-lag sedan KFUM Linköpings dagar blev något helt annat och under sommaren kom den bistra nyheten att Linköping Futsal SK hoppade av spel i högstaligan. Seniorverksamheten lades på is och just är det division 2-laget Linköping Afghanska FC som är nummer 1 i stan.

Vi i Linköping Futsal har beslutat att dra oss ur landets högsta serie. Beslutet grundar sig på flera faktorer, där de främsta är det avtagande intresset och den minskade satsningen på sporten, skrev klubben redan 17 juni på sina sociala medier.

Nu precis innan SFL-premiären så har Svenska Fotbollsförbundet varit i hetluften där vad som upplevs som en nedmonteringen av futsalen har uppmärksammats, där förbundet skjuter in mindre pengar till sporten.

Mohammed Kadirzada som är tränare i Söder Futsal är också involverad i Linköping Futsal SK som han var med och grundade. När Futsalmagasinet intervjuar han inför Söder Futsals premiärmatch så ställer vi frågan om Linköping. Han berättar om beslutet att avstå från SFL-spel där han nämner förbundet avtagande intresse för sporten.

Jag läste Fotbollskanalens artikel om att Svenska Fotbollsförbundet inte satsar på futsalen på samma sätt som tidigare. Det är tråkigt med tanke på hur många ungdomar och spelare som utövar. Jag tror det är ungefär två hundra tusen vilket man kan jämföra med fotbollens fyra hundra tusen utövare.

Han fortsätter:

Satsningen blev sämre och det blev tuffare ekonomiskt. För oss blev det funderingar på hur vi ska köra organisations mässigt där vi kanske inte riktigt var hundra procent redo som vi trodde. Det var synd.

Linköping Futsal SK är inte det enda laget som har lagt ner sin verksamhet. Stallarholmens SK, Djurgårdens IF, Falcao FC och Torslanda IK är ett urval lag som har gått samma väg de senaste åren.

MISSA INTE: Söder Futsal är tillbaka i SFL

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img